Diensten

Thuisverpleging U-nique voorziet een breed gamma aan verpleegkundige diensten. We sommen onze voornaamste diensten even op maar aarzel vooral niet om ons te contacteren voor een andere vraag.

Hygiënische zorgen


Deze dienst kan onder meer omvatten: hulp bij aan- en uitkleden, wassen, mondverzorging,… Veiligheid en comfort staan hierbij steeds centraal. Voor deze dienst behoeft u geen voorschrift van de arts.

Medische pedicure


Heeft u klachten gelinkt aan aandoeningen aan huid en nagels van de voet, laat deze dan tijdig behandelen. Hiernaast kunt u bij ons ook terecht voor advies ter preventie van gerelateerde aandoeningen.  Voor een medische pedicure heeft u geen voorschrift van de arts nodig.


Wondzorgen / bloedafnames


Wij voorzien adequate wondzorg, steeds rekening houdend met de aard van de wonde en de context van de patiënt (met bijvoorbeeld allergieën, vaatziektes, …). Ook nemen wij bloedafnames. De verwijzing hiervoor en het bespreken van de resultaten ervan,  gebeurt steeds via de arts.

Inspuitingen


Zowel voor een éénmalig prikje als voor structureel ingeplande inspuitingen, kan u beroep doen op onze diensten.  Thuisverpleging U-nique voorziet deze inspuitingen (B12, griepspuit, insuline,…) aan huis.

Palliatieve zorgen


Uw welzijn en dat van uw naaste staan bij ons centraal. Ook en vooral in onzekere tijden gaan we samen op zoek naar passende oplossingen, schikkend naar uw verwachtingen. U staat er nooit alleen voor, Thuisverpleging U-nique verbindt zich ertoe (samen met arts en bijvoorbeeld palliatieve netwerken) het nodige comfort te bieden.

Psychologische ondersteuning en begeleiding


Bij ons kan een goed helingsproces naast het verpleegkundige ook uit een psychologisch aspect bestaan. Afhankelijk van uw vraag, biedt Thuisverpleging U-nique een luisterend oor aan of meer. Volgens onze holistische visie, wordt ook sociale begeleiding voorzien.

Andere


  • Aanbrengen van steunkousen of steunwindels
  • Aanbrengen van (medische) zalven
  • Port-a-cath spoelen
  • Stomazorg
  • Sondage van de blaas, blaasspoeling
  • Sondevoeding
  • Aanbrengen oogdruppels en/of oogzalf na operaties
  • Medicatie klaarzetten
  • Opvolgen/begeleiding diabetespatiënten 

Uw welzijn is onze prioriteit

Heeft u een vraag over één van onze diensten.

Aarzel niet om ons te contacteren!